10 år i tjeneste for familier

31.10.2022

Skrevet av:

Jan Kjosavik

«Nå har de tatt feil, det er jo 6 år siden Shelter startet», tenker du kanskje. Men Shelter står ikke alene. Vi har flere samarbeidspartnere og en av dem feiret 10 års jubileum sist uke.

Home-Start Familiekontakten Frelsesarmeen Kristiansand feiret 10 års jubileum for noen dager siden. Siden oppstarten i 2012 har de arbeidet med å støtte familier som trenger litt ekstra omsorg og hjelp i en utfordrende fase. Under jubileumssammenkomsten ble Jan, som til daglig leder Shelter bo- og integreringssenter, bedt om å dele noen tanker om; «Gleden med å være noe for andre». Her var det både lokale politikere, venner i Frelsesarmeen, innbudte gjester og familiekontakter til stede. Hilde Lam og Margrete Hagen, som er koordinatorer, ledet festen og saksofonist Tore Ljøkjel laget en vakker ramme med musikk som traff hjertene. Flere av de frivillige familiekontaktene, som ukentlig besøker familier i Kristiansand, var til stede og vi fikk høre rørende historier om mennesker som har fått støtte og hjelp i en utfordrende situasjon. Gjennom å leve ut slagordet: «Medmenneske til medmenneske» blir det gode relasjoner, som kan vare i lang tid.

Hilde Lam og Margrete Hagen

En familie som har bodd i Shelter, har hatt stor glede av besøk av Home-Start sin kontakt og fått mye god hjelp. I sommer fikk en annen familie, som styrkes av en familiekontakt, bli med på leir sammen med beboere fra Shelter. Vi er så takknemlige for at vi får stå sammen om å styrke familier. Kristiansand kommune gir viktig, økonomisk støtte til begge, frivillige organisasjonene. Det offentlige hjelpeapparatet står sammen med private aktører, som har mange frivillige medhjelpere. Da blir det flere som får et bedre liv.

Noen av Home-Start sine familiekontakter har vært med siden oppstarten for 10 år siden. De forteller om et beriket liv, hvor de har fått møte og støtte fantastiske mennesker. Det å investere av sin tid i andre mennesker, er kanskje noe av det som gir livet størst rikdom.

Vi gleder oss sammen med Home-Start Kristiansand og gratulerer så mye med 10 år i familienes tjeneste. Vi håper at vi fortsatt kan stå sammen videre for noen av de som er nye i Norge!

 

No items found.