Den store gleden

21.10.2022

Skrevet av:

Monica Sjåvaag Kjosavik

Hvorfor selger en norsk tenåringsfamilie huset sitt innerst i en blindvei, med sjøutsikt og skogen som nærmeste nabo, for å flytte inn i leid leilighet midt i sentrum sammen med innvandrere og med lyder og støy hele døgnet?

Hvordan kan en flyktning som ikke har helse til å gå på norskopplæring sitte i samtale på norsk etter bare noen få år i Shelter bosenter?

Hva er nøkkelen til god integrering?

I 7 år har jeg bodd i Shelter bo -og integreringssenter. Det hele startet med at jeg og familien min solgte huset vårt og flyttet til sentrum av Kristiansand for å starte et nytt liv. Vårt ønske var å være noen betydningsfulle og trygge personer for mennesker som trenger hjelp. Vi ante ikke hvordan livet vårt kom til å bli, men vi ønsket å være en støtte for andre mennesker. Vi ønsket ikke en 9 til 4 jobb, vi ønsket å bruke livet vårt på dette.

Nå er det gått mange år og vi har fått et rikere liv med enda større tro på at mennesker behøver et fellesskap som Shelter. Det er helt utenkelig å flytte nå. Dette er livet!

For noen år siden flyttet ei dame inn i Shelter. Hun kom fra et krigsområde og hadde opplevelser som ga henne store traumer. Helsa hennes bar preg av fortiden, og skolegang med norskopplæring i Norge fungerte ikke for henne. I stedet for begynte jeg å ta henne med på små turer rundt i byen. Jeg kunne ikke hennes morsmål og hun kunne ikke engelsk. Dermed brukte vi kroppsspråk og bilder når vi snakket sammen. Sakte men sikkert forsto hun mer og mer norsk. Nå bor hun et annet sted i Kristiansand og jeg besøker henne ofte. Vi snakker alltid norsk sammen og ler og koser oss i hverandres selskap. Hun er en god venn!

1.oktober 2022 overtok stiftelsen Shelter driften av bo- og integreringssenteret. Shelter har tegnet en 10årig husleieavtale med ny huseier og vi satser på nytt! Stiftelsen har i følge avtalen mulighet for å kjøpe bygningene tilbake innen et år.

Det er selvfølgelig en sårbar fase for arbeidet når vi starter opp igjen. Selv om vi i 2022 fikk noe integreringsstøtte fra Kristiansand kommune, har vi betydelig økte kostnader til husleie og drift. Derfor utfordrer vi deg!

Vi trenger 100 nye, faste givere som gir 500 kroner hver måned for å klare økte utgifter og overgangen til ny stiftelse.

Vil du hjelpe oss?

Følg lenken og registrer deg som fast giver her

Les mer om hvordan du kan støtte oss her

Det finnes mange gleder i livet. Den store gleden er å gi av seg selv og sine gleder til andre. Delt glede blir dobbel glede. Delt sorg blir halv sorg. I Shelter bo- og integreringssenter er dette en nøkkel til god integrering.

Les mer om hva Shelter er og gjør her

No items found.