Aleksandras møte

21.5.2021

Skrevet av:

Aleksandra Elisabeth Lohne

Jeg møtte mennesker med forskjellige bakgrunner og kulturer. Jeg oppdaget fort at jeg hadde så mye å lære om resten av verden. Norge er et velstående og bra land og har kanskje gjort oss litt mindre lærevillige når det gjelder andre kulturer.

Aleksandra, Esperance og Monica på bytur i desember

Jeg tror at det å lære om de andre i verden vil berike et hvert liv. Jeg tror på Gud, og at man er skapt for å være med forskjellige mennesker. Og at med så mange ulikheter, kan vi fortsatt være en enhet. Og hvis man kan lære å elske sin neste, vil enheten være sterkere enn noe annet.

 

Jeg er praksis student på Shelter dette skoleåret og vil fortelle om hvordan dette har hatt påvirkning på mitt liv.

Aleksandra sammen med Thomas, Jan, Ara og Hallvard på fellesmiddag med laks og poteter på menyen.

 I et hjørne av Kristiansands gater er det mange leiligheter hvor det bor mennesker med helt forskjellig nasjonaliteter. Jeg har fått lov til å komme innenfor den blå porten og bli kjent med disse fantastiske menneskene. De har lært meg utrolig mange ting. En ung dame lærte meg at man ikke må smake på maten rett etter man har krydret den, men la det koke inn i 5 minutter først, så kunne man smake. Dette er noe jeg aldri hadde tenkt på. Og sånne enkle ting er veldig gøy å kunne lære av hverandre.

Les mer om da Aleksandra lærte å lage couscous

Ahadi, Aleksandra, Sara, Mohammad, Albertine og Thomas på fisketur.

Det er også historier som er tunge. Mennesker som har opplevd veldig vanskelige ting, som jeg ikke kan relatere til i eget liv. Det er vondt å se mennesker bære tunge byrder. Jeg har lyst at alle skal ha det bra. Til tross for all smerte jeg har hørt de forskjellige har gått igjennom, så er de noen av de gøyeste jeg kjenner. De har den desidert beste humoren og hos dem vil du finne den dypeste latteren. Dette inspirerer meg. Jeg ser at alt er mulig! Jeg vil si at å være på Shelter har forandret meg, ja kanskje hele min retning for livet.

Abodi og Aleksandra på høstmarked 2020
No items found.