Bakekveld

4.12.2018

Skrevet av:

Monica Sjåvaag Kjosavik

Vi drar i gang bakekvelder for å forberede førjulsfesten som blir 6. desember. Hilde og Nina lærer oss hvordan bake pepperkaker, krumkaker og ristopper. Når vi samles, snakker vi om juleforberedelsene som er vanlige i Norge og litt om vår barndoms jul. Tradisjonene og kulturarven bærer vi med oss. Baketradisjonene med sju slag er det ikke vanskelig å forstå, når vi sammenligner med festen etter ramadan som bugner av kake og godteri.

Barna er med på kakepyntinga og jeg ser at det er gode øyeblikk når barn og voksne samarbeider og prater. Praten går på hva som skjer på skolen i forhold til juleforberedelser og hva vi gjør i hverdagen vår. Vi ler og samtaler og Albertine setter på julemusikk for å få den fine julestemningen. Juletreet er allerede pyntet og lyslenker lyser opp hver en krok.

Det er første gang både jeg og de syriske damene lager krumkaker. Noen av damene blir ganske flinke og krumkakene er kjempegode, sies det. De ser ut som de som kjøpes på Kiwi! Men smaker helt annerledes.  Dette må vi lære oss! Hva er oppskriften?

No items found.