Falaffelkveld

2.5.2018

Skrevet av:

Monica Sjåvaag Kjosavik

Det er så spennende å komme på fellesmiddag og se: Hva får vi servert i dag? Jeg har blitt kjent med en ny matkultur når jeg har møtt mennesker fra Midtøsten. Flere damer, som bor på Shelter, bruker mye tid på å lage mat de har lært av sin mor og bestemor. Det smakes at det er mat som er lagd fra bunnen av, og som tar tid. Det er nye smaker og sammensetninger, farger og anretning.

En dag spurte jeg en dame som bor på Shelter om hun ville lære oss å lage falaffel. Hun lager alltid gode retter fra hjemlandet sitt til felles middagene. Hun er kjempeflink til å bidra når vi skal samles.

Vi inviterte noen damer som ville lære, og så gikk vi i gang.

Det blir en spennende samling hvor hun lærer oss alle prosessene, og vi får prøve selv. Jeg er glad jeg kjenner mennesker som henne. Hun er en dame som jeg ser opp til. Hun har ansvar for hus og heim, barn og mann. Og allikevel hun deler hun av sin kompetanse. Og for noen talenter hun har! Det er rikt å få lære noe nytt og verdifullt å få se mennesker få bidra med det de kan.

Jeg ser på henne mens vi spiser maten, og hun ser tilbake på meg. Vi smiler til hverandre. Vi vet begge to at vi er heldige. Vi er heldige som har hverandre. Vi gleder oss sammen og har respekt for hverandre. Hun lærer meg noe nytt og jeg hjelper henne.

Hennes oppskrift på falaffel:

La kikerter ligge i vann over natta. Hell av vannet og skyll dem. Kvern i kjøttkvern med små hull.

2 fedd hvitløk presses i hvitløkspresse.

En liten bunt bladpersille kuttes fint.

Alt blandes i food prosessor.

Tilsett 1 barneskje kryddermiks for falaffel, ½ teskje natron; ½ teskje sort pepper og smak til med spisskummen og salt.

Tilsett litt vann og bland sammen til en deig.

Lag boller og stek i olje.

Tilbehør:

Yoghurt, tahine, salt og spisskummen blandes til dip.

Arabisk brød.

Salat:

Salat, mynte, bladpersille, tomat, løk og agurk kuttes og blandes.

Sitronsaft og litt olje blandes inn og grønn chili serveres ved siden av.

No items found.