Forberedelser til høstmarkedet

3.11.2020

Skrevet av:

Monica Sjåvaag Kjosavik

7.november er dagen vi har ventet på så lenge nå. Da skal vi endelig ha marked! Kvinnegruppa har forberedt og laget håndverk av ulike slag. Pandemien satte en stopper for planene våre om et vårmarked, men nå er vi sterkere tilbake! Kvinnegruppa har fått hjelp av alle som bor på Shelter og mange venner av oss. Dermed blir det endelig marked. Vi har fått godkjent  planen for smittevern fra myndighetene.

Vi har mange spennende varer å tilby. Vi har laget flotte betongprodukter som kan brukes ute eller inne til å pynte opp og tenne lys i. Det trenger vi i disse dager. Ellers kan du kjøpe ferdige adventslysfat og dørkranser i trollhassel eller hengebjørk. Alt laget av mannsgruppa og kvinnegruppa på Shelter.

Har du fått med deg trenden blant jenter og ungdommer med perlesmykker? Albertine har gitt en del fine armbånd, ringer og halssmykker som vi selger. De er perfekte som gaver, (kanskje kalendergaver?) eller bare noe å unne seg selv.

Har du ullsokker til vinteren? Eller ønsker du deg et deilig ullsjal? Vi har forskjellige strikkeprodukter, alt fra kjøkkenkluter til barnetøy. Nydelig håndarbeid laget av sheltervenner.

I disse koronatider oppfordrer vi alle til å bry oss om hverandre. Hva med å sende et koselig kort til noen du ikke treffer så ofte? Gode ord på et kort er nesten som en klem! Vi selger egenproduserte kort og forskjellige bilder.

Pynteputer, vesker, duker, risvarmere og andre syprodukter finner du på markedet.

Vi tilbyr kake eller sveler og kaffe og en deilig arabisk lunsjtallerken. ellers har vi forskjellige matvarer for salg, for eksempel småkaker og snacks, rips og stikkelsbærsyltetøy, syltede gresskar og hjemmelaget hummus. Her er noe for enhver smak.

Vi ivaretar kommunens retningslinjer for smittevern og har egne medarbeidere som følger opp og registrerer og vasker berøringsoverflater. Alle som ikke har forkjølelsessymptomer er hjertelig velkomne! Husk å holde avstand og det er begrensninger på antall personer i markedet og i forskjellige rom. Vi ber om forståelse for dette og vil legge tilrette for å fordele kafe og standområder ute og inne i ulike rom.

Det er fint å se at så mange mennesker engasjerer seg for å hjelpe oss. Vi er veldig takknemlige for alle som bidrar på forskjellige måter. Shelter har ikke fast kommunal -eller statlig støtte. Derfor er det nødvendig å finne måter å få inn penger til drift, materiell og aktiviteter. For deg som lurer på hva Shelter er og hvordan vi har det, er det også en god mulighet til å komme inn og treffe oss!

Du kan kjøpe en deilig arabisk lunsj eller få en omvisning. Du kan kjøpe en julegave eller to og få en musikalsk opplevelse. Det er nesten 1,5 år siden sist mulighet til å komme inn og oppleve fellesskapet vårt. Den gang hadde vi konsert med Lila i bakgården. Les om konserten med Lila her.

Forrige marked er tre år siden. Les om julemarkedet i 2017 her. Så nå har du sjansen igjen.

Følg oss på Facebook og Instagram for oppdateringer om markedet!

Se bilder av noen av våre flotte produkter under.

Foto: Linn Støle Lund, Monica Kjosavik

No items found.