Førjulsfesten

6.12.2018

Skrevet av:

Monica Sjåvaag Kjosavik

Vi har lurt på hvordan vi skal lage juletradisjoner på Shelter. I 2017 arrangerte vi julemarked og det ble en fin lørdag med mange bidragsytere. Se innlegg om julemarked her . I tillegg har vi hatt grøtkveld før jul, romjulsmiddag og spontane treffpunkt i stua i juleuka.

I år er det en del nye beboere og dermed nye muligheter. Vi har en student fra Filadelfia bibelskole som har praksis hos oss. Han heter Christian. Han utfordres til å lage en konsert med norske julesanger! Christian får med seg Jacob på trommer og vi inviterer til fest med beboere, frivillige og venner. Jeg teller 40 personer! Sangen «Bjelleklang» avslutter konserten og alle synger med og en gutt, en tidligere beboer, hjelper Jacob med tromminga. Jammen bra at vi fikk lagd så mange gode julekaker på bakekvelden! Krumkaker med iskrem, pepperkaker med nonstop pynt og risboller serveres sammen med julegløgg. En mann fra Syria lurer på hva gløgg er og jeg må forklare. Se innlegg fra bakekvelden her

Noen frivillige og venner kommer med julegave til barna som bor her. Ellers er det småprat og førjulskahoot laget av Heidi med spørsmål som: Hva heter jul på arabisk? og Hva slags julekake spiser gutten? (Se bilde under) En beboer forteller om julefeiring i Syria og en frivillig om juletradisjoner i Norge. Barna leker i stuene og vi voksne bli kjent og får en god tid sammen.

Foto: Kent Andersen

No items found.