Kongeparken

22.9.2020

Skrevet av:

Monica Sjåvaag Kjosavik

September er en fin måned for tur! Denne gangen drar vi vestover og lander i Ålgård utenfor Stavanger. Bussturen starter lørdag morgen og allerede da, ser vi hvor forskjellige vi er. Noen har ventet utålmodig i flere timer allerede, mens andre ikke engang rakk å spise frokost. Det betyr stopp i Lyngdal sentrum med tur innom butikken for proviant. Etterhvert forandrer landskapet seg.

Sara
Jan lærer Mohammad å ta bilde
Resultatet

Først blir det fjorder og høyere fjell og siden gir jærslettene med sauer og kuer helt andre naturopplevelser. Norge er et vakkert land og det er fint å dele opplevelsene med mennesker som aldri har sett dette før.

Etter noen timers tur, installerer vi oss på hotellet og er klar for nye eventyr.

Kjøreturen går til Solastranden og denne lørdagsettermiddagen er det en god del vind og sol på stranden. Barna vil bade, men skjønner ganske fort at det ikke er sørlandske badetemperaturer. Mange kitere benytter stranden og det ser veldig gøy ut!

Fatima vil bade
Thomas og Ara ser på kiterne

På kvelden drar vi inn til Stavanger for å spise på restaurant sammen. Min reiselederrolle får seg en brist når jeg ikke har fått med meg at det er spis ute uke og fullbooket på den restauranten jeg hadde planlagt, en fin tyrkisk restaurant. Men da er det godt med en plan B og vi installerer oss i Istanbul pizza og kebab. Her får jeg historier fra Istanbul, som noen av våre nye beboere kom til, i forbindelse med turen til Norge. Kebabpizzaen var også god!

Søndagen starter med deilig hotellfrokost! Noen jeg kjenner spiser uvanlig mye yoghurt. Vi blir stadig kjent.

Det regner på vestlandsvis, og vi kjører en tur på Jæren for å få tiden til å gå og regnet til å stoppe. Det er sauer og kuer rundt hver en sving og barna synes det er stas.

Så endelig er tiden inne for å ankomme Kongeparken. Det er første gang for absolutt alle 13 som er med. Jeg er rimelig skeptisk til å bevege meg inn i noe hvor jeg mister kontrollen, så da er fotografrollen fin å beskytte seg bak. Men jeg er i mindretall heldigvis, de aller fleste prøver det meste. Og så er jeg i mindretall igjen når jeg ikke er kvalm eller svimmel på vei tilbake til hotellet. Barna liker tydeligvis tivoli og timene går fort. Å se gleden og forventningen i øynene gjør godt i hjerterota. Det er også nydelig å se voksne og barn som leker og ler. Vi ønsker mer humor og glede inn i hverdagen.

Bussturen hjemover sov de fleste godt.

Se flere bilder og filmer fra turen på Instagram

Foto: Shelter, Sara Roaldsnes, Albertine Kjosavik, Mohammad og Mai- Britt Sørensen

No items found.