Omar og Arwa

1.7.2019

Skrevet av:

Monica Sjåvaag Kjosavik

Han ble født en måned etter at familien flyttet inn i Shelter. Da hadde familien levd i uvisshet en periode og ble veldig glade for opphold og bokommune Kristiansand.

Den dagen babyen skulle komme, hentet Nina, som er frivillig her, mor og far og kjørte dem til sykehuset. Tilbake i stua vår satt Arwa, en meget spendt og oppspilt (snart) storesøster på 6 år. Hun overnattet på rommet til Albertine ​og det tok lang tid før hun sovnet den kvelden.

Neste morgen fikk jeg fortelle henne at hun var blitt storesøster.

Omar ble født og har bodd hele livet sitt på Shelter. I den første tiden fikk jeg hjelpe med stell og råd og støtte. Det var nok vanskelig for mamma Roqaya at hennes mor var så langt unna. Vi trenger hverandre spesielt i en sånn fase. Jeg er blitt reservebestemor. Nå er han to år og snakker mer og mer. Han går i barnehagen og sjarmerer alle på Shelter med sitt gode smil.

Arwa går på skolen rett over gata for oss og i vinter stoppet hun ofte opp utenfor stuevinduet vårt hvor vi satt og spiste frokost og vinket på vei til sfo. Hun er en nydelig jente som elsker å være med Shelterkaninene. Hun har et forbilde i Albertine og vil helst være sammen med henne på ettermiddagene. Da steller de kaninene og gir de mat, eller de går en tur til byen.

Arwa husker litt fra Syria og hun er også blitt fortalt noe: «Vi fikk besøk og så satt vi ved et bord med masse godt. Plutselig hørte vi en kjempehøy lyd og alle ble redde. Det var en bombe. Alle tok barna sine og løp. Mamma fant meg ikke med en gang men jeg begynte å hylgrine og da fant hun meg og vi løp og gjemte oss. Så falt bomben rett på huset vårt. Jeg var fire år og litt senere flyktet vi til Tyrkia. I Tyrkia gikk jeg til lekebutikken og kjøpte leker ofte og ballonger.»

«Da jeg flyttet inn i Shelter var det veldig mange, gode vafler. MMMM, jeg er veldig glad i de. Også hadde vi konsert til jul og det var gøy. Før var det flere barn i Shelter og vi lekte masse i bakgården. Jeg husker veldig godt når vi fikk Linus og Nure, kaninene våre. Nå går jeg tur i stampa og bader med Albertine og Adele.»

Hun kommer til å savne Shelter og alle oss som bor her: «Jeg har hatt det kjempebra i Shelter. Vi har vært på badeland og dyreparken sammen. Vi har vært på barnegruppe og bada i Baneheia med hele Shelter. En gang hadde Jan og Monica vannkrig mot hverandre og Monica gjemte seg i leiligheten til Raeda så hun ikke skulle bli tatt.»

Alle disse opplevelsene og gode minnene tar Arwa med seg når hun flytter fra Shelter.

Foto: Albertine Kjosavik

No items found.