Ønsker for 2020 ...

14.1.2020

Skrevet av:

Monica Sjåvaag Kjosavik

Alle har drømmer for framtiden, om hvem vi skal være og hva vi skal gjøre. Prioriteringer og valg preger hverdagens innhold og gir retning for livet. Verdiene våre vil styre valgene.

På Shelter er vi flere som deler håpet om et godt liv eller en ny start. Noe er praktiske mål og andre er livsvalg. Siden vi er i forskjellige faser av livet, vil ønskene være ulike.

​Vi har spurt tre ungdommer på Shelter om deres ønsker for det nye året.

Ahadi
Jan, Ahadi og Adele

Ahadi er 18 år og har bodd 1 år på Shelter. Han kom med familien sin fra Uganda i 2019 som kvoteflyktning og er opprinnelig fra Kongo.

​«Jeg har konkrete ønsker for året. Jeg vil lære mer norsk! Det er mitt største mål! Når jeg blir flink i norsk, kan nye muligheter åpne seg. Hvis jeg kan kommunisere godt, kan jeg få en jobb i sommer, og jeg blir lettere kjent med nordmenn. Jeg ønsker meg en sommerjobb i Dyreparken. Jeg vil gjerne også ta lappen. Jeg skal snart flytte fra Shelter og lurer på hvordan mitt nye liv blir?»

Adele

Adele har bodd i Norge hele livet. Hun er 20 år og bor sammen med familien sin som driver Shelter. Her har hun bodd i 4,5 år.

«Mitt ønske er å ta godt vare på meg selv. Jeg vil ta valg som er gode i smått og stort. Når jeg har det bra med meg selv, er det lettere å være et godt medmenneske. Drømmen min for 2020 er å bety noe for noen andre.

Mitt forbilde er Jesus. Han gikk rundt og gjorde godt mot alle han møtte og han så de som ikke passet helt inn. Å få bety en forskjell i noens liv, er mitt mål for året.»

Thomas

Thomas er 20 år og har bodd i Shelter i snart 2 år. Han kom til Norge fra Syria for 3 år siden, på familiegjenforening. Han bodde den første tiden med far, mor og søster i Kristiansand før han flyttet inn i Shelter. Han går nå på byggfag og vil fortsette med fordypning som tømrer.

Les Thomas historie her.

Han er opptatt av at dette blir et spennende år. Endelig kan han gjøre det han drømmer om etter mange år med ventetid og reorientering. Han sier:

«Helsen er viktigst for meg. Jeg vil være frisk, så jeg ikke går glipp av skolegangen. Hvis jeg blir syk, forulykket eller skadet, mister jeg mye.

Jeg ønsker at jeg får en god praksisplass i august. Jeg har det veldig bra på skolen og trives godt. Det er spennende å lære og være på skolen.»

«Jeg ønsker meg å få bil- og MC lappen,» sier han med et lurt smil. Han vil først ta MC lappen og siden bil. «Motorsykkel er mye billigere å kjøre med, enn bil. Selv om jeg synes det er gøy å sykle, ser jeg frem til å kjøre motorsykkel.

Jeg skal søke permanent opphold i Norge!»

Foto: Terje Gustavsen

Ahadi Lurer på hvordan det blir å flytte.


No items found.