Sammen om gode opplevelser

2.5.2024

Skrevet av:

Jan Kjosavik

Første mai kjørte 3 biler fra Tordenskjolds gate i Kristiansand til FemTo Familiegård i Farsund.

 

Solen skinte fra skyfri himmel og temperaturen hadde nådd 18 grader da vi ankom gården. Den store porten inn til Sauefjøset var åpen og utenfor sto hele familien Dyve og ønsket oss velkommen. Bålpanna var tent på utsiden, men det tok ikke mange sekunder før nysgjerrige barn og voksne fra Shelter sto og beundret lammene som var fra noen dager til 5 uker gamle. Inne i fjøset var det rundt 15 kopplam, som ikke hadde en mor som tok seg av dem. Det var en rar og fin følelse når de små lammemunnene begynte å suge på fingrene våre i håp om at noen dråper melk skulle komme ut. Flere av beboerne på Shelter kommer fra kulturer hvor dyr er en selvfølgelig del av hverdagen. Det var lett og se at flere var godt vant til å håndtere våre firbente venner. I tillegg til sauebreking ble det også breking på norsk, ukrainsk og arabisk.

FemTo Familiegård ligger idyllisk til mellom svarberg lignende fjell, jorder og skog. For oss som bor midt i et lyskryss ble dette en stor naturopplevelse. Etter å ha spist kyllingpølser med god bålsmak, viste Steffen oss rundt på gården og fortalte om planene for å gjøre denne perlen til et sted hvor mennesker med utfordringer i livet kan få hjelp ved å være til nytte og ha fellesskap med dyrene. Etter omvisningen ventet nystekte lapper og kaffe på termos. Marthe og Steffen, som driver gården, er sammen med sine 3 barn, en herlig familie som viser godhet og omsorg. Vi kjente oss veldig velkomne!

Har du ikke vært på dette nydelige stedet kan vi anbefale deg å ta en tur. Ta kontakt via nettsida: www.femtofamiliegard.no.

Familien Dembar, som bor på Selter, tok oss med til den nydelige Rosfjord Strandhotell på vei tilbake til Kristiansand. Det ble ingen bad i sjøen, men vi koste oss på stranda. Gode felles opplevelser binder oss sammen i fellesskapet og er god terapi for mennesker som har opplevd krig og vanskeligheter.

 

No items found.