Sensommerkveld med mannsgruppa

3.9.2021

Skrevet av:

Jan Kjosavik

En fredag ettermiddag, mens sommeren fortsatt holdt et godt tak i sør, dro mennene på Shelter ut på havet, sammen med kaptein og båteier Øyvind Grimestad. Vi hadde også med oss to menn som ikke bor i Tordenskjoldsgate. Det skulle vise seg å bli en uforglemmelig kveld og en i gruppa filmet nesten hele turen, før mobilen sa god natt.

Vi ble plukket opp ved elvebredden av Otra og ferden gikk langs bystranda, innom Fiskebrygga forbi Kilden og mot Ny Hellesund i Søgne, hvor vi la til på Helgøya. Bare 3 sekundmeter vind, varm sol og godt felleskap gav varme både inni og utenpå. Det ble god bakoversveis for oss som satt foran, når Øyvind dro båten opp i nesten 30 knop. I land på Helgøya passerte vi flere sauer, før vi nådde toppen og fikk vi se noe av det tyskerne lagde i Agder under krigen.

Det var spennende å gå med lommelykt inne i bunkerne. Etter en liten sightseeing dukket spørsmålet opp: «Hvor var det egentlig vi kom inn?» Uten særlig god retningssans, ble det et par omveier, før vi igjen så dagslyset foran oss.

Etter et par timers tid la vi fra land og satte kurs for Kristiansand sentrum igjen. Det var stor stas for flere av mennene som fikk prøve seg som båtførere.

Ute ved Oksøy fyr stoppet vi for å fiske. Blikk stille vann og solen som gikk ned i havet ble en fantastisk sommeropplevelse.

Vi må nok kjøpe fisk i butikken denne uka også, for det ble kun en liten torsk som vi lot komme tilbake i sitt rette element. Gode opplevelser skaper gode relasjoner og gir gode minner som gjør livet litt bedre og mørke høstdager litt lysere.

No items found.