Shelter på skitur

12.2.2020

Skrevet av:

Monica Sjåvaag Kjosavik

«Ski er veldig gøy, og veldig vanskelig» sier Pelin etter sitt første møte med langrenn. Hun får opp farten mer og mer utover dagen. Og ferdighetene uteblir ikke. Øvelse gjør mester.

Vi har forberedt oss godt: skaffet klær som duger, både vindtett og ull og vi har besøkt BUA hvor vi lånte skiutstyr. 13 sheltervenner drar opp til Brokke med forventning og litt gruglede. Frank har leid hytte gjennom jobben, Jan har kjøpt inn masse mat og vi er alle klare for en helg på fjellet, på hytta, på ski… Når kvelden kommer, venter god mat, puslespill, brettspill, en måneskinnstur og en god prat.

At nordmenn er født med ski på beina kan vel diskuteres, men det er greit å vite noe om de norske tradisjonene knyttet til turliv, fjell og ski. Og Pelin fortsetter: «Jeg har aldri prøvd dette før, det er en ny opplevelse for meg.» Etter to dager i langrennsløypa er hun noen erfaringer rikere.

Ahadi prøver seg på en liten bakke. Det går bra, heldigvis.

Mwinja synes det er vanskelig å holde stavene riktig, men etter hvert får hun taket på stavtak og sklir bortover. Aking er enda gøyere!

​Vi aker, griller marshmallows på bål, spiser appelsin på tur og noen prøver slalom.

​Se filmen som Thomas har laget fra turen her:

No items found.