Smeigeda på Bragdøya

24.7.2022

Skrevet av:

Jan Kjosavik

Så kom torsdagen hvor destinasjonen var Bragdøya. Herlig sommersol og stille vann. 6 stappfulle sekker med mat og utstyr til 14 personer.

«Hvor går egentlig båten fra?» «Hvor blir det av Fatima?» og «Har du fått med deg en solkrem?»

Jan sier: «Bare gå i forveien, så kommer jeg etter».

I det Jan får med seg de siste tingene ut den blå døra kommer han på at han har glemt å skrive ut billettene til båten. Etter 2 minutter har han arket med QR-koden i hånden. Det blir en blanding mellom lett jogging og rask gange ned til brygga. «Hvor er de andre?» Etter ett minutt dukker den første opp og endelig er alle samlet og nyter sommerværet, mens vi venter på båten. Båtturen ut til Bragdøya tar bare 10-15 minutter og forventningsfulle barn og voksne går i land.

Fullriggeren Sørlandet og Bragdøya båten...

Strender og kullgriller til fri disposisjon, benker og bord. Alt står klart. Tenk å ha sånne muligheter rett utenfor byens larm og bråk. Det blir en herlig dag med mye kubb-spilling, bading, grilling og kos.

Etter en uforglemmelig dag setter vi oss opp i en liten båt med skilt; «Kristiansand –Bragdøya». Vi får alle passasjerene til å stemme i bursdagssangen for en tidligere beboer som er med. Stemningen er på topp.

«Hvor i byen legger du til» spør Jan. «Æ går bare til Lumber» svarer skipperen mutt. «Hvor går båten til Kristiansand fra om 2 minutter?» spør Jan i lett panikk, i det han skjønner at de sitter i feil båt. «Der borte fra den andre brygga,» svarer sjømannen. Alle reiser seg i rekordfart, river med seg sekker og utstyr og løper bort til den andre brygga. I det vi ankommer, ser vi bort mot brygga vi nettopp forlot og ser «Bragdøybåten» legge til der. Igjen blir det ny rekord på 200 meter og mens vi hiver etter pusten, tumler vi inn på det som vi tror er riktig båt. Det sies at «alle gode ting er tre» og jammen stemte det denne gangen også. Vel framme i byen kan vi bare konstatere at alle kalorier fra pølser og hamburgere brant opp under panikkløpingen fra den ene brygga til den andre. Da er det vel bare å gå hjem for å spise igjen da….

No items found.