Sommerleir med Shelter

13.7.2022

Skrevet av:

Jan Kjosavik

For første gang siden oppstart i 2016, skulle Shelter arrangere sommerleir med 3 overnattinger. Destinasjonen var Evjetun; en perle langs elven Otra, ca en times kjøring fra bylarmen der vi bor. 2 dager før avreise ble en av bilene, som skulle frakte oss opp, totalvraket og en annen måtte på verksted. Minibussen til KUP (Kirkens ungdomsprosjekt) ble redningen. 24 mennesker i alderen ett til femtito år fra fire ulike nasjoner skulle på leir. En av de nye Shelterbeboerne, som bare hadde vært i Norge i 4 uker, ble med. Det var litt vanskelig å forstå hva det ble snakket om, men en blanding av engelsk, arabisk og norsk + kroppsspråk hjalp godt.

Vi hadde også med oss to nye familier som ikke bor på Shelter; en kurdisk familie fra Syria og en Afghansk familie. Tenk at ulike mennesker med vidt forskjellig bakgrunn, kultur og tro kan få et så fantastisk fellesskap! Lagkonkurransene med alt fra stokkerulling til vannfylling med svamp, sveiset oss sammen fra første stund. Det ble mye svette og latter i det nydelige, varme sommerværet. Etter aktivitetene var det mange som kjølte seg ned i det 15 grader varme (kalde) elvevannet som rant rett forbi hyttene. Du trenger ikke å forstå språk for å få en fantastisk, fin, felles kanotur. Nyte stillheten sammen og kun høre lyden av årene, i det de presset seg gjennom vannoverflaten.

"Den store vannkrigen" ble et høydepunkt på turen, det mente i alle fall Abodi på 10, som synes det var helt ekstatisk å se de voksne kaste vannballonger og bøtter med vann på hverandre. 200 vannballonger ble "splashet" i løpet av 4 minutter. Etter dette ble det spyling med slange, spruting med vanngevær og helling av bøtter fulle av iskaldt vann. Så mye latter, hyl og glede skaper gode sommerminner.

Måltidene er også noe vi vil huske godt. Fortsatt kan vi kjenne smaken av Rimas shawarmakylling og Nidals herlige kebab. Å spise sammen, leke sammen, ha gode samtaler og spillkvelder gjorde noe med oss alle. Glede og latter, omsorg og fellesskap i flotte omgivelser leger sår i hjertene, demper smerten av alt som er tapt og gir håp om at livet kanskje kan bli godt igjen.

Tusen takk til Kristiansand kommune som bevilget aktivitetsmidler og gjorde dette sommereventyret til en virkelighet.

No items found.