Evjetur 2023

11.7.2023

Skrevet av:

Monica Sjåvaag Kjosavik

Vi har lekt og laget mat. Vi har solt oss og svømt. Vi har blitt bedre kjent med hverandre og norsk natur. Vi har vært på hyttetur sammen.

17 barn og voksne dro til idylliske Evjetun en fredags formiddag i stekende solskinn. Vi kjørte en times tid gjennom grønne skoger og forbi fine innsjøer. En gutt på to år var veldig opptatt av busser, så det ble full klaff fra første stund.

Se filmer fra turen nederst i artikkelen

Mengstab hadde også gledet seg stort og hadde gode minner fra forrige tur i fjor. Da ble han med på Evjeturen, kun kort tid etter at han kom til Norge. Den gang kommuniserte vi med kroppsspråk og litt engelsk, nå kan vi snakke norsk sammen.

Mengstab og Jasmine padler

Se fra fjorårets tur her.

Padling var noe av det første vi prøvde også i år. Jan oppdaget et haukerede mens de padlet oppover Otra. Hauken fløy over dem og passet på haukungen i redet. For en naturopplevelse.

Alle voksne hadde ansvar for middag en dag hver. Fredag kveld var det taco på menyen og Monica hadde laget den litt sterkere enn vennene fra Ukraina var vant til. Det hjalp med litt rømme! Matkultur er så forskjellig, og vi ser store ulikheter på hva som er vanlig. På denne turen hadde vi mennesker fra Ukraina, Norge, Syria, Marokko og Eritrea. Der noen satt med tårer i øynene, var andre interessert i mer krydder og sa at det er sunt for kroppen. Viachekslav er vaffel sjef, noe han lærte å steke på markedet vi hadde i mai. Det ble gode vafler også på leir!

Hver kveld hadde vi kaffe, vafler eller kake og spill, før folka gikk til sengs før kl 22.30! Jeg tror det må være den friske lufta og alle opplevelsene i løpet av dagen.

Andrii og Ara spiller favorittspillet
Rehab og Jasmine spiller Catan med Monica
Andrii, Ara og Viachekslav
Rehab er rummymester!
Solnedgang fredag kveld med Monica, Diana, Jan og Andrii

Hver morgen startet vi med frokost i spisesalen. Deilig å slippe å lage maten selv!

Lørdag var det morgensamling med Ingrids morgentrim etterfulgt av femkamp! Jan delte oss inn i to lag og vi fikk oppgaver: fylle en flaske med vann fra svamp, Sparke en rundstokk, treffe blink med freesbie og dartpiler og krokketkuleløp.

Mengstab og Samer konkurrerer

Det ble godt og varmt og noen ville bade, men jeg tror det bare var Jan som faktisk badet. Han sa det var veldig kaldt.

Vi er jammen heldige som har så mange fine venner! Lørdag kveld var det Ingrid, Jasmine, Rehab og Samer som lagde arabisk kebab og sjokoladekake til oss! Jeg håper det alltid skal bo arabere i Shelter! Deres mat er nydelig!

Kebab på spyd i grillhytta
Samer forbereder flere kebabspyd

Søndag, etter frokost, hadde vi annonsert vannkrig! Avelina på 5 år, har gledet seg helt siden i fjor og var godt forberedt. Jeg elsker å se barn og voksne leke sammen og le høyt av glede.

Ettermiddagen dro noen oppover elva til en foss.

Artem og pappa
Viachekslav, Diana og Natalia

Kylling, ris og salater ble laget av Jans team og etter middag dro noen ut i kanoene mens andre spilte kubb og brettspill.

Avelina
Ingrid, Jasmine, Ara og Jan

Mandag morgen våknet vi til et heftig regnvær. For en kontrast!

Planen var å kjøre innom Arendal på vei hjem, men vi dro heller rett hjem.

Og vi var alle enige om at det hadde vært en flott tur!

No items found.