Fellesmiddag = Fellesskap

5.11.2019

Skrevet av:

Elin Svensen

Mat skaper fellesskap i veldig mange kulturer rundt om i hele verden. Et godt måltid inneholder ofte gode samtaler, blikk-kontakt, latter og ofte en følelse av tilhørighet. Det trenger ikke nødvendigvis være så mye og komplisert mat som trenger mange timer med forberedelse. Nei, det enkle kan ofte være det beste og en kopp kaffe og litt frukt kan holde lenge og skape like mye fellesskap og gode samtaler.

"Et godt måltid inneholder gode samtaler, blikk-kontakt, latter og en følelse av tilhørighet."

Men på fellesmiddagene her på Shelter trenger vi nesten aldri å bekymre oss for at det skal bli for lite eller kjedelig mat. Fellesmiddag er hver torsdag og alle beboerne lager hver sin rett og tar det med seg for å dele med de andre beboerne og de frivillige på Shelter. Det blir et festmåltid som ofte består av mye arabisk og afrikansk mat som ris, kylling, salater, kebab, og alt smaker helt nydelig!

"Vi lærer masse av hverandre når vi møtes på denne måten."

Ofte spør jeg om hva de ulike rettene heter og inneholder, også må det ALLTID testes ut!

Som regel er det mye forskjellig mat fra de ulike kulturene, men det har hendt at det har vært ganske så enkelt som en liten Grandiosa i ovnen og salat på siden også☺️ Det det funker like så godt! Etter middagen er det tid for litt kaffe-kos og gjerne litt spilling. Det går i  UNO, Rummy eller Ligretto.

Blir alltid så glad etter å ha vært på fellesmiddag på Shelter! Vi lærer masse av hverandre når vi møtes på denne måten, på kryss av kulturene:)

Les mer om fellesmiddag her, og spillkvelder her.

​Jeg trives veldig på Shelter og på fellesmiddagen!

No items found.