Annerledesåret 2020

12.1.2021

Skrevet av:

Monica Sjåvaag Kjosavik

Nyttårsaften var vi samlet 15 barn og voksne. Vi har tradisjoner med feiringen på Shelter. Det skal være «norsk» feiring med mat fra flere land. I år hadde vi kalkun og tabouleh, ris og arabiske osteboller. Det var et festmåltid med is og krumkaker til dessert. Konkurransene er de samme hvert år! Vi har godteriball og quiz, og det er like vellykket hver gang. Se glimt av feiringen på vår Instagram under Høydepunkt her

Se tidligere nyttårsfeiringer her

og her

2020 har vært et annerledes år, snakker de fleste om. Og det gjelder også i Shelter. Etter at koronapandemien kom til Norge og verden, har hverdagen endret seg. Vi reduserte møtevirksomheten i mars og utover våren. Men vi hadde mye mer kontakt med enkeltpersoner på telefon og fysisk enn tidligere. Vi brukte tid på å finne trygge måter å være sammen på. Noen var ganske forsiktige med å omgås andre, mens andre gjerne ville ha mer kontakt.

Les om hva som skjedde bak den blå porten i april her.

I juni startet vi opp igjen med kvinnegruppe og barnegruppe og utover høsten sto planlegging og gjennomføring av høstmarked på agendaen.

Les mer om forberedelser her. Høstmarkedet kan du lese mer om her.

Kvinnegruppe, barnegruppe og mannsgruppe fikk vi ha i månedene fra juni til oktober, før vi stengte de igjen. Hele høsten har vi gjennomført fellesmiddag og kaffestunder på torsdag kvelder for alle som bor i Shelter. Restriksjonene gjør at vi arrangerer på en annen måte enn tidligere, men fortsatt står fellesskap, nettverksbygging og inkludering i sentrum.  Mye har endret seg og samværsformene er noe som er blitt annerledes nå.

Vi har startet med mer organisert i helger for beboere. Det er blitt aktiviteter, turer og utflukter. Lagekvelder, baking til jul, spillkvelder og kino har vært arrangert i høst. Vi har vært i dyreparken, på båttur, småturer i nærmiljøet og en helgetur til Stavangerområdet med tur i Kongeparken. Vi hadde også planlagt en ny hyttetur til Brokke forrige helg, men måtte dessverre utsette den på grunn av restriksjoner fra regjeringen.

Les om forrige skitur her.

I starten av 2020, før covid -19 kom til Norge, spurte jeg tre ungdommer som bodde på Shelter om deres tanker og drømmer for det nye året.

Les historien her.

Hvordan tror du det gikk med dem og andre som bor eller har bodd i Shelter?

No items found.